Belépési nyilatkozat

Kapcsolat

DUNAFERR Ifjúsági Szervezet

2400 Dunaújváros, Vasmű Tér 1-3.

Tel.: 06-25 / 58-20-11

Fax: 06-25 / 58-29-92

E-mail: dunaferrifi@gmail.com

Társszervezetek

Átírhatják a minimálbér-megállapodást - indul az egyeztetés

Október 12-ére hívta össze a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának (vkf) következő ülését a kormányoldal - idézi a keddi Népszavát az MTI.

Bővebben...

Megkezdődött a LIGA középfokú képzése

2017. októben 9-én elindult a LIGA Szakszervezetek középfokú tanfolyamsorozata Budapesten. A résztvevőknek november végén a 48 órás oktatást követően 6 tárgyból kell vizsgát tenniük.

Bővebben...

Nyitott ház Pákozdon

 


2017. szeptember 27-én, Pákozdon a Honvédszakszervezet volt a házigazdája a Nyitott Ház programsorozat 17. rendezvényének, amelyen a Közép-Dunántúl régióban tevékenykedő 14 szervezet 30 képviselője vett részt.

Bővebben...

Dunaferr Ifjúsági Szervezet a LIGA egyik büszkesége

A Közép-dunántúli regionális iroda nemrég költözött Dunaújvárosban a jelenlegi helyére, a Béke tér 3. sz. alá. A LIGA Szakszervezetek regionális referensét, Bognár Ferencet kérdezte az "Ifirkák", a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Hírlevele a helyi tapasztalatairól.

Bővebben...

Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár

Tisztelt Pénztártagok!

 Nyugdíjrendszerünk ma számos problémával küzd, többek között azzal a nehézséggel, hogy fenntartható-e a nyugdíjak értéke. Az emberek elsősorban az államtól várják nyugdíjuk finanszírozását, a nyugdíjrendszer finanszírozása viszont egyre többe kerül az államnak, tekintve, hogy az aktív dolgozók száma folyamatosan csökken, a nyugdíjas korúak pedig egyre tovább élnek. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos, hogy mindenki takarékoskodjon, maga is gondoskodjon nyugdíjas éveinek anyagi biztonságáról, életkörülményeinek fenntartásáról. Aki személyes felelősséget érez nyugdíjhelyzetéért, tudatosan kialakított terv alapján készül a nyugdíjas évek finanszírozására. A nyugdíjra való felkészülés kulcsa a kellő idejű, rendszeres megtakarítás, például nyugdíjpénztár keretében.

Bővebben...

A pihenőidő beosztása is rugalmasabbá válik

Hetenként fő szabályként továbbra is két pihenőnapot (heti pihenőnap) kell beosztani. A heti pihenőnapok egyenlőtlenül is beoszthatók. A heti pihenőnapok helyett hetenként a beosztás szerinti napi munkaidő befejezésétől a következő beosztás szerinti napi munkaidő kezdetéig tartó, legalább negyvennyolc óra tartamú megszakítás nélküli pihenőidő osztható be (heti pihenőidő). A heti pihenőidő egyenlőtlenül is beosztható lesz. 

Bővebben...

Módosítják a Munka törvénykönyvét, a munkaidőkeret három év lesz

2017. április 18-án az Országgyűlés elé került a munkaidőszervezés egyes kérdéseiről szóló T/15035. számú kormányzati törvényjavaslat, amely, többek között, a jelenlegi egyéves munkaidőkeretet a jövőben három évben határozná meg. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek elnöke elfogadhatatlannak tartja az előzetes konzultáció hiányát.

Bővebben...

Nagyobb költségtérítést kaphatnak az autóval munkába járók

Változtak a kiküldetés, munkába járás költségtérítésének szabályai - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a honlapján. Emelkedett január 1-jével a saját tulajdonú személygépkocsi hivatalos, üzleti célú használata esetén elszámolható általános személygépkocsi-normaköltség a korábbi kilométerenkénti 9 forintról 15 forintra, továbbá

Bővebben...

Megszavazta az Országgyűlés az új adócsomagot

Az Országgyűlés kedden elfogadta a kormány őszi adócsomagját, amelynek legfontosabb elemei a kabinet szerint a köztehercsökkentés, a versenyképesség növelése, valamint az adóbürokrácia mérséklése. A változtatások eredményeként nő a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) bevételi határa, az áfában szintén emelkedik az alanyi mentesség értékhatára, egyszerűsödnek az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályai, továbbá az adóhatóság a jövőben szankcionálás helyett szakmai segítségnyújtással támogatja a hibázó adózókat.

Bővebben...

Megvan, mennyi lesz a minimálbér jövőre

Megállapodott a kormány a szociális partnerekkel, a minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő jövőre, a munkáltatói járulékok 5 százalékponttal csökkennek, 2018-ban a minimálbér újabb 8, a bérminimum 12 százalékkal nő és további 2 százalékponttal csökkennek a járulékok – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülését követően kedden Budapesten.

Bővebben...

Rendkívüli helyzetbe kerül Magyarország Orbán Viktor váratlan bejelentésével

Elsősorban a nagyvállalatok járnak jól a miniszterelnök által meglepetésszerűen bejelentett társasági adókulcs egységesítéssel és csökkentéssel, közülük is a külföldi hátterű cégek - vélekedtek a Portfolio megkeresésére adótanácsadók. Azt is hangoztatták a szakértők, hogy Magyarország a 9 százalékos társasági adókulccsal különleges helyzetbe kerül, fel is hívhatja magára a figyelmet a multinacionális cégek térképén.

Bővebben...

Jelentős bérfelzárkóztatást ígér a kormány

2016. november 16-án a LIGA Szakszervezetek Nyitott Ház rendezvényén kormányzati képviselőkkel találkozhatott a résztvevő mintegy nyolcvan tisztségviselő és szakszervezeti aktivista. A meghívottak kiemelték, az ország gazdasági helyzete lehetővé teszi a jelentős bérfelzárkóztatás elindítását.

Bővebben...

Közeledtek az álláspontok

Az utóbbi hetekben besűrűsödtek a VKF ülések, az álláspontok közeledtek a szociális partnerek és a kormány között. 2016. november 15-én a szociális partnerek és a kormányzat újra tárgyaltak.

Az elmúlt hét péntekén és a mai nap a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) kibővített ülésre került sor, ahová a kormány meghívta a SZEF az ÉSZT és a STRATOSZ képviselőjét is.

Bővebben...

Jó alap a kormány bérjavaslata

A VKF 2016. november 11-i ülésén elérhető közelségbe került az a követelés, hogy a minimálbér érje el a létminimum szintjét – A LIGA Szakszervezetek sajtóközleménye. 

Sajtóközlemény

A LIGA Szakszervezetek megfelelő alapnak tekinti a kormány azon tárgyalási ajánlatát, amely 2017-re vonatkozóan

Bővebben...

Itt az új cafeteriaelem

Januártól adómentesen támogathatja bármely munkahely a dolgozói albérleti költségeit. Persze az adómentes albérlet-támogatást nem kaphatja meg mindenki, szigorú feltételei vannak – írja a Napi.hu. 

Az egyik feltétel, hogy határozatlan idejű szerződése legyen a munkavállalónak, és legalább heti 36 órát dolgozzon – mondtaFata László, a Cafeteria Trend Kft. ügyvezetője. 

Bővebben...

Acélváros újratöltve - A 40 százalékos arány illúzió, de amire lehet, rárepülnek a honi cégek

Állami acélból húzhatják fel Paksot - Miért akarja bevásárolni magát az állam egy olyan cégbe (illetve miért tol bele félmilliárd forint munkahely-megtartási támogatást), amelyik 2013-ban és 2014-ben összesen 42 milliárd forintnyi veszteséget termelt? Jelenleg ez az ipar legfontosabb találós kérdése. A válaszról persze csak találgatni lehet, de az bizton kijelenthető, hogy amikor a kormányzat növeli az állami befolyást egy ágazatban, akkor az akvizíciót komoly pénzmozgások követik.

Bővebben...

LIGA Szakszervezetek augusztus 16-i sajtóközleménye

Tisztelt Tagszervezetek!

Nagyok a foglalkoztatási gondok Magyarországon. Varga Mihály a közelmúltban kifejtette, az ország foglalkoztatási gondjainak egy részére a járulékcsökkentés nyújthatna megoldást, a tárca ezért vizsgálja, milyen mértékben lehetne mérsékelni a járulékokat. A munkáltatók üdvözölték a felvetést, az alábbiakban a LIGA Szakszervezetek augusztus 16-i sajtóközleményét közöljük.

Bővebben...

"Csak hogy tudd"

Tisztelt Munkavállalók! 

Az érdekegyeztetés új típusa kezd megvalósulni. A Vasgyárban ÉT (érdekegyeztető tanács) helyett vagy bármilyen más egyeztető fórum helyett sajnálatos módon csak leveleket váltunk. 

Úgy gondoljuk, hogy első rendű kötelezettségünk a munkavállalókat teljes egészében "képbe hozni" a munkáltató által 2016. augusztus 11-én átadott és az intraneten is közzétett levéllel kapcsolatos háttér információkról, amely több olyan ellent mondást tartalmaz, amelyre fel kívánjuk hívni szíves figyelmüket. 

Bővebben...

Megvannak a cafeteria új szabályai

Elkészítette a béren kívüli juttatások átalakításáról szóló javaslatát a Nemzetgazdasági Minisztérium – tudta meg a Magyar Idők. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente százezer forintot kaphatnak készpénzben. Ezen felül a közszféra munkavállalói további százezer, a versenyszféra dolgozói pedig 350 ezer forinthoz juthatnak Szép-kártyán.

Bővebben...

Bemutatkozott az elnök

2016. május 30-án bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott dr. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek elnöke a LIGA Szakszervezetek aktuális törekvéseiről. Elmondta, a LIGA Szakszervezetek figyelmet fordít a kormánnyal folytatott tárgyalások során a Munka törvénykönyve módosításának, a korkedvezményes nyugdíj rendezésének, és szeretne egy több éves bérfelzárkóztatási csomagról megállapodni.

Bővebben...

Partnerek

Pályázatok

Prevenció és egészséges életmódra törekvés a Dunaferr Ifjúsági Szervezetnél

 

Dunaferr Ifjúsági Szervezet fejlesztése képzésekkel