A 2021. április 12.-i spontán demonstráció után, beszéltünk HR Igazgató Asszonnyal. A beszélgetésről tájékoztatónk a folytatásban ...

TÁJÉKOZTATÓ

Mindenekelőtt szeretném megköszönni ezúton is azoknak a tagjainknak és munkavállalóknak, akik részt vettek az április 12.-i (hétfői) spontán demonstráción. Akik nem csak a szóban, de tettekben is hajlandók voltak kiállni érdekeikért. Köszönöm azt is, hogy mindenki betartotta a járványügy előírásokat úgy a maszkviselés a távolságtartás és a csendes jelenlét tekintetében egyaránt. Sajnos minden jel arra mutat, hogy a jövőben is szükség lehet arra, hogy érdekképviselet tagjaként vagy sem, de közösen küzdjük jogos bérünkért és azokért a juttatásainkért, amelyekért munkahelyünkre szerződtünk. Azokért, amelyekre a Kollektív Szerződés felmondásakor ígéreteket kapott minden munkavállaló.

A történtek után, kedden fogadott bennünket Dr. Sevcsik Mónika igazgató asszony, hogy átbeszéljük a nyilatkozatunkban foglaltakat.

Nem kívánt egyéb magyarázatot hozzáfűzni a péntek esti tájékoztatójában megjelentekhez, hogy a bérkifizetése miért nem teljesült április tizedikére.

A márciusi juttatások kapcsán arról tájékoztatott, hogy a jelenléti pénz kifizetése, illetve SZÉP kártyára utalása a hónap végéig, tehát április 30-ig garantáltan megtörténik, csakúgy mint a bérek második részletének kifizetése.

Nem értünk egyet vele, de még ígéretet sem kaptunk arra, hogy a jövő hónaptól a bérfizetés a normális módon, 10.-ig egy-összegben kerüljön kifizetésére. Mint ahogy azzal sem, hogy a Kollektív Szerződés elmaradt juttatásainak rendezésére csak a termelés felfuttatása esetén van lehetőség.

Kérésünkre – kilátásba helyezte – néhány napon belül közvetlen információkat kapunk a termelés és értékesítés szakértőitől az Ő bevonásukkal, mivel a termelési folyamatok részleteiről, elmondása szerint neki pontos és naprakész információi nincsenek.

A SAFIN DUNAFERR Acélipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság szerepéről nem beszélt, de bejegyzési kérelmének elutasításával kapcsolatban értetlenségének adott hangot, mert Ő maga úgy látja egy egyszerű hiánypótlással orvosolhatók lettek volna a bíróság kifogásai. Reményei szerint a hivatkozott akadályok hamarosan elhárulnak.

Szervezetünk vezetése megfogalmazta azokat az aggályokat, hogy az ellentmondásos információk; a munkavállalók tájékoztatásának hiánya bizonytalanságba taszítja a dolgozókat – veszélybe sodorva a termelés biztonságát is – ami a vállalat jövőjére és működőképességére nézve óriási kockázatot jelent.

Folyamatos tájékoztatást kértünk a munkavállalók nevében, mivel ennek hiányában a munkabéke fenntartása is bizonytalanná válik.

    Dunaújváros, 2021. április 15.

Romanoczki István

DUNAFERR Ifjúsági Szervezet

elnök