Csak egy nap telt el Evgeny Tankhilevich – járandóságaink átütemezéséről szóló – levelének közzététele óta, amelyben jelzi, hogy külső okok miatt nem kapunk időben bért, máris itt a következő levél a Dunaferr vezetőségétől. E szerint egy „portyázó támadó” támadja a Dunaferrt! ...

 A megfogalmazás önmagában is érdekes, de még érdekesebb az, hogy nincsenek nevek. Borsódzik az ember háta mindezek hallatán, de még jobban, ha tovább olvassa a levelet:

„A közgyűlésen nem jelent meg a részvények 99,63%-ával rendelkező tulajdonos, de az orosz partnertől biztosítékot kaptunk…”

Nem furcsa egy kicsit? Azt tudjuk a hírekből, hogy orosz tulajdonban van a részvények többsége, aki biztosíthatná a közgyűlés határozatképességét is, így rendezve a törvényes működést, de nem, Ő nem jelenik meg, csak biztosítékot ad arra, „hogy teljes mértékben a Dunaferr mellett áll”. Lehet, nem is ugyanarról a személyről van szó? Ki is ez partner?!

 De most jön egy nagyon fontos dolog:

Több stratégiai befektetővel tárgyal, „akik készek számításba venni a Dunaferrt vertikálisan integrált cégcsoportjuk részeként.

Tehát a törekvés valójában nem is a gyár mint komplett vertikum megmentése, hanem részekre bontása és ezen, részek integrálása valamilyen cégcsoportba?

Mely részek azok, melyek számításba vehetők, mely gyáregységek? Mi lesz a többi sorsa? Bezár mondjuk a folyékony fázis, vagy a teljes meleg vonal? Lehet, hogy a törvénytelen működés is valójában ezt szolgálja?

Túl sok itt a kérdés! Mint ahogy az is, kedves Dunaferr vezetőség, hogy hol is van az a már hónapok óta sokszor emlegetett stratégiai partner? Valóban létezik-e, vagy a Dunaferr vezetőségnek egész más tervei vannak a Céggel, mint amiről nyilatkozik?

És persze folytathatnánk: Kinek és hogyan adhattak ki a támadók „jogellenes rendelkezést”? Egyáltalán kik azok, akik az „egyetlen vállalati irányító testületnek nyilváníthatták” ki magukat? Van nevük? Talán tulajdonuk, érdekeltségük is a Dunaferr-ben, és egyben tartva tovább működtetnék a Céget?

Néhány sor csupán a levélből, tele olyan kijelentéssel, ami több kérdést vet fel, mint amit megmagyaráz!

Tisztelt Dunaferr vezetőség! Szeretnénk végre kérdéseinkre, lehetőleg minden kérdésre őszinte, igaz válaszokat kapni!!!

 

"IFI vezetőség"