Belépési nyilatkozat

Kapcsolat

DUNAFERR Ifjúsági Szervezet

2400 Dunaújváros, Vasmű Tér 1-3.

Tel.: 06-25 / 58-20-11

Fax: 06-25 / 58-29-92

E-mail: dunaferrifi@gmail.com

Társszervezetek

Vendégmunkások ezrei húzzák fel a Mol új üzemét Tiszaújvárosban

Nyomtatás

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese arról kérdezte Bodó Sándor államtitkárt, igaz-e a hír, hogy 3000 török vendégmunkás érkezik Tiszaújvárosba a Mol új üzemének építésére. Az államtitkár válaszában diplomatikusan azt mondta, csak akkor jönnek harmadik országból munkavállalók, ha ugyanarra a pozícióra nincsenek EU-s jelentkezők.

 

Az Átlátszó megkereste a Molt, ahonnan azt a választ kapta, hogy

a projekt a csúcsidőszakban valóban megközelítőleg 3000 munkást fog foglalkoztatni.

2030-ig szóló stratégiájukban ugyanis vállalták, hogy 4,5 milliárd dollár értékben petrolkémiai beruházásokat hajtanak végre, jelentős részben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Azt írták,

célunk, hogy létrehozzuk Kelet-Közép-Európa legnagyobb vegyipari komplexumát. E fejlesztési stratégia egyik mérföldköve a 2021-ig megvalósuló Poliol Projekt, ami cégcsoportunk legnagyobb organikus beruházása, és összességében közel 1,2 milliárd euróba kerül. A Mol-csoport történetének legnagyobb beruházásáról van szó, amit saját erőből hajt végre, és amelynek mérete regionális szinten is kimagasló.

Ehhez mobil lakóparkot is építenek a városban, hogy a külföldi munkásoknak legyen hol lakniuk. A Mol a külföldiek alkalmazását azzal indokolta, hogy „a magyar kivitelezői kapacitások jelenleg különösen korlátozottak”.

A cég a beruházásával párhuzamosan fokozott biztonsági intézkedéseket is hoz, közösen Tiszaújváros vezetésével: a város bevezető útjaira kamerákat telepítenek, és több lesz a rendőr is a környéken.

hvg.hu

Partnerek

Pályázatok

Prevenció és egészséges életmódra törekvés a Dunaferr Ifjúsági Szervezetnél

 

Dunaferr Ifjúsági Szervezet fejlesztése képzésekkel