Belépési nyilatkozat

Kapcsolat

DUNAFERR Ifjúsági Szervezet

2400 Dunaújváros, Vasmű Tér 1-3.

Tel.: 06-25 / 58-20-11

Fax: 06-25 / 58-29-92

E-mail: dunaferrifi@gmail.com

Társszervezetek

Egy bolti dolgozó többet keres, mint egy rendőr?

Nyomtatás

Megszólalt Híradónknak a rendőrség a leszerelt rendőr ügyében, aki korábban a toborzó kampány reklámarca volt. A férfi azért döntött a távozás mellett, mert - mint írta - nem tudott megélni a fizetéséből. Az ORFK úgy reagált a hírre, hogy tény, hogy a fizetések nem, vagy nem minden esetben versenyképesek a versenyszférában hazavihető pénzekkel.

Deutsch Tamás ugyanakkor híradónknak azt mondta, eddig is jelentős fizetésemelést kaptak már a rendőrök, és a folyamat még tart. Pénteken került fel egy búcsú a Zsaruellátó nevű Facebook oldalra. Ebben írta meg az a férfi, aki korábban a rendőrség reklámarca volt, hogy elhagyja a testületet, mert a fizetéséből nem tudott megélni, és nem látja, hogy javulna a helyzet. 

A rendőrségnél tudnak a problémáról, mármint arról, hogy gondok vannak a fizetéssel.

„A rendőri munka elsősorban hivatás, az pedig tény, hogy a rendőrség hivatásos állományainak az illetménye az nem, vagy nem minden esetben versenyképes a gazdasági szférában tapasztalható jövedelmi viszonyokkal” 

– mondta Híradónknak az ORFK szóvivője, Gál Kristóf.

Év elején pedig az országos rendőrfőkapitány beszélt arról, hogy kitartást kér bajtársaitól. „Én kérem kollégáimat, hogy továbbra is esküjüknek megfelelően, és abban a hitben, hogy igenis hazánkat, az itt élőket szolgálják, továbbra is végezzék munkájukat, tartsanak ki, és biztos vagyok benne ,hogy belátható időn belül ennek minden feltétele adott lesz számukra” – vélekedett akkor Balogh János országos rendőrfőkapitány.

Híradónk megkérdezte Deutsch Tamást, a Fidesz politikusát, mi a véleménye arról, hogy a múlt héten leszerelt rendőr nem tud megélni a fizetéséből. 
„Az a helyzet, hogy hála az égnek, olyan éveket élünk, amikor Magyarországon végre megbecsülik a rendőröknek a tevékenységét, megbecsülik ezt a hivatást” – mondta Deutsch. A DK politikusa nem látja ilyen rózsásan a helyzetet.

„Azt látjuk lassan, hogy egy bármilyen boltnak a polcfeltöltője többet keres, mint egy kezdő rendőr, nincs ez rendjén” – vélekedett Vadai Ágnes. A DK politikusa beszélt olyan rendőrökkel, akik elmondták, hogy nettó 100-120 ezer forintot kapnak.

Hogy mi a sok, és mi a kevés az vitaképes, de az tény, hogy a Zsaruellátó Facebook-oldalon nemrég jelent meg egy bejegyzés arról, hogy sok rendőr keres részmunkaidős másodállást.

atv.hu

Partnerek

Pályázatok

Prevenció és egészséges életmódra törekvés a Dunaferr Ifjúsági Szervezetnél

 

Dunaferr Ifjúsági Szervezet fejlesztése képzésekkel