Belépési nyilatkozat

Kapcsolat

DUNAFERR Ifjúsági Szervezet

2400 Dunaújváros, Vasmű Tér 1-3.

Tel.: 06-25 / 58-20-11

Fax: 06-25 / 58-29-92

E-mail: dunaferrifi@gmail.com

Társszervezetek

Tíz évig titkos anyag a fóti gyermekközpont lakóinak elhelyezéséről szóló döntés

Nyomtatás

Tíz évig titkos anyag a fóti gyermekközpont lakóinak elhelyezéséről szóló döntés - ez derül ki abból a minisztériumi válaszból, amelyet Szél Bernadett kapott a gyermekotthonnal kapcsolatos közérdekű adatigénylésére.

Molnár Fruzsina kolléganőnk tudósításából az is kiderül, hogy a Fidesz képviselője szerint meddig maradhatnak még a gyerekek a Fóti gyermekotthonban. A kerekesszékes Klementina és a speciális nevelést igénylő Márk ma még a Fóti Gyermekközpontban lakik – ám innen biztos, hogy menniük kell majd. A kormányzati tervek szerint a fóti gyerekek Zalaegerszegre, Kalocsára, Aszódra és Budapestre kerülnének. Ám hogy pontosan mikor, hová, és milyen körülmények közé, azt senki nem tudja biztosan. 

A fóti gyerekek sorsát a kezdetektől követi Szél Bernadett, aki épp a költözés részleteit és szakmai koncepcióját szerette volna megtudni. A független országgyűlési képviselő szerint ugyanis Zalaegerszegen és Kalocsán ugyan zajlanak építkezések, ám itt várólisták is vannak. Az aszódi intézmény vezetője szerint pedig hozzájuk biztosan nem érkeznek újabb gyerekek, a sérült kicsiket pedig egy olyan budapesti épületben helyeznék el, amely nem akadálymentes.

„Ez a rákfenéje az egész történetnek, hogy ezek az emberek most azt állítják a minisztériumban, hogy tíz évig titkos dokumentumokat kérek. Közben meg ők a gyerekeket a kormánymédián keresztül megüzent információk szerint két hónap múlva ki akarják tenni a fóti gyermekközpontból” – mondta Híradónknak Szél.

A Fidesz EP-képviselője szerint viszont a kormány semmit nem titkol, hanem arra törekszik, hogy a gyerekek jobb körülmények között nevelkedhessenek – ezért kell bezárni a Fóti Gyermekközpontot is, de csak ha minden fejlesztés megvalósult.

„Megfelelő, XXI. századi, európai körülményeket jelentő, családi otthonokban nevelőszülők gondoskodása mellett tudnak nevelkedni az árva gyerekek, az ő elhelyezésük megtörtént, az utolsó ilyen gyermeknek a családi otthonba történő elhelyezése megtörténik, akkor fognak bezárni ezek az intézmények. Teljesen természetes”

 – szögezte le Deutsch Tamás.

A fóti gyermekközpontban élő gyerekekkel kapcsolatos tervekről megkérdeztük a minisztériumot is, de adásunkig nem válaszoltak.

atv.hu

Partnerek

Pályázatok

Prevenció és egészséges életmódra törekvés a Dunaferr Ifjúsági Szervezetnél

 

Dunaferr Ifjúsági Szervezet fejlesztése képzésekkel