Belépési nyilatkozat

Kapcsolat

DUNAFERR Ifjúsági Szervezet

2400 Dunaújváros, Vasmű Tér 1-3.

Tel.: 06-25 / 58-20-11

Fax: 06-25 / 58-29-92

E-mail: dunaferrifi@gmail.com

Társszervezetek

A pihenőidő beosztása is rugalmasabbá válik

Nyomtatás

Hetenként fő szabályként továbbra is két pihenőnapot (heti pihenőnap) kell beosztani. A heti pihenőnapok egyenlőtlenül is beoszthatók. A heti pihenőnapok helyett hetenként a beosztás szerinti napi munkaidő befejezésétől a következő beosztás szerinti napi munkaidő kezdetéig tartó, legalább negyvennyolc óra tartamú megszakítás nélküli pihenőidő osztható be (heti pihenőidő). A heti pihenőidő egyenlőtlenül is beosztható lesz. 

Egyenlőtlen beosztás esetén legalább negyven óra tartamú és egy naptári napot magában foglaló, megszakítás nélküli heti pihenőidőt kell beosztani. Nem tartalmazza azonban a törvény, hogy a heti 48 órának a munkaidő-keret átlagában ki kell jönnie, bár az az egyenlőtlen beosztásból következik.

További fogalmi pontosítások

Egyértelműbbé válik a munkanap fogalma. Ilyennek minősül a naptári nap vagy megszakítás nélküli huszonnégy óra, ha a munkarend alapján a beosztás szerinti napi munkaidő kezdete és befejezése nem azonos naptári napra is beosztható. Hasonlóképpen változik a hét fogalma is, mely a naptári hét vagy megszakítás nélküli százhatvannyolc óra, ha a munkarend alapján a beosztás szerinti napi munkaidő kezdete és befejezése nem azonos naptári napra is beosztható. A törvény szövege így a továbbiakban nem a munkáltató működését említi feltételként, mely a jogértelmezést, jogalkalmazást egyértelműen segíti.

Változik az általános munkarend és az egyenlőtlen munkaidő-beosztás fogalma is. Általános munkarendben a munkáltató a munkaidőt heti öt napra, hétfőtől péntekig osztja be. A munkaidő munkaidőkeret vagy elszámolási időszak alkalmazása esetén egyenlőtlenül osztható be. 

Egyenlőtlen a munkaidő-beosztás, ha a munkáltató a munkaidőt a napi munkaidőtől, a heti pihenőnapot a 105. § (1) bekezdéstől, a heti pihenőidőt a 106. § (1) bekezdéstől eltérően osztja be. 

Végezetül munkaszüneti napot érintő munkanapcsere esetén a heti munkaidő törvényi korlátjait (48 vagy 72 óra) nem kell figyelembe venni.

A szerző a KRS Ügyvédi Iroda ügyvédje, portálunk állandó jogi szakértője

forrás: hrportal.hu

Partnerek

Pályázatok

Prevenció és egészséges életmódra törekvés a Dunaferr Ifjúsági Szervezetnél

 

Dunaferr Ifjúsági Szervezet fejlesztése képzésekkel