Belépési nyilatkozat

Kapcsolat

DUNAFERR Ifjúsági Szervezet

2400 Dunaújváros, Vasmű Tér 1-3.

Tel.: 06-25 / 58-20-11

Fax: 06-25 / 58-29-92

E-mail: dunaferrifi@gmail.com

Társszervezetek

"Csak hogy tudd"

Nyomtatás

Tisztelt Munkavállalók! 

Az érdekegyeztetés új típusa kezd megvalósulni. A Vasgyárban ÉT (érdekegyeztető tanács) helyett vagy bármilyen más egyeztető fórum helyett sajnálatos módon csak leveleket váltunk. 

Úgy gondoljuk, hogy első rendű kötelezettségünk a munkavállalókat teljes egészében "képbe hozni" a munkáltató által 2016. augusztus 11-én átadott és az intraneten is közzétett levéllel kapcsolatos háttér információkról, amely több olyan ellent mondást tartalmaz, amelyre fel kívánjuk hívni szíves figyelmüket. 

 

Tudomásul vesszük, hogy dr. Sevcsik Mónika igazgatónő az általunk átadott levél tartalmán felháborodott, ugyanakkor a Senior programon kívül az általunk írt levélben felvetett problémákra egyáltalán nem reagált. Nem tudjuk azt sem, hogy Evgeny Tankhilevich úr - aki tudomásunk szerint a Társaságcsoport irányítója, legfőbb, általános vezérigazgató-helyettes - milyen véleményt alkotott az elmúlt napok, hónapok eseményeivel kapcsolatban. Megkereséseinkre ő nem reagált sem írásban, sem szóban. 

Elvben egyetértünk a Senior programmal, a gyakorlati megvalósításáról viszont információval nem rendelkezünk, így sem támogatni, sem ellenezni nem tudjuk azt. Amit nem ismerünk, arról nem tudunk véleményt nyilvánítani és "zuhanyhíradók" alapján nem formálunk véleményt! 

Megjegyezzük, miután a Senior programmal kapcsolatos ötlet nyilvánosságra került - mivel az Acélalapítvány kuratóriumának titkára május közepén összehívott több mint 100 feltételezhetően érintett munkavállalót - hivatalosan 2016. június 6-án ÉT összehívását kezdeményeztük két lehetséges időpont megjelölésével, amelyen tájékoztatást kértünk volna többek között a Senior programmal kapcsolatban is. A munkáltató a levelünkben kért ÉT összehívására nem reagált sem szóban, sem írásban, így az ÉT számunkra ismeretlen okból elmaradt. A Senior programmal kapcsolatos tájékoztatás elmaradását utólag szóban dr. Sevcsik Mónika HR igazgatónő azzal indokolta, hogy amíg a pénzügyi forrás a programhoz nem látszik biztosítottnak, addig nincs miről tájékoztatni a szakszervezeteket. A Senior programmal kapcsolatos jelentkezési felhívás 2016. augusztus 5-én úgy jelent meg a társaságcsoport területén, hogy arról nem kaptunk tájékoztatást. (A pénzügyi forrás ekkor már valószínűleg rendelkezésre állt, hiszen a munkavállalók felhívást kaptak a jelentkezésre. A munkáltató levelében leírtak szerint most már csak akkor kapunk tájékoztatást, amikor már lesz elég jelentkező a programra.) Viccesen azt is mondhatnánk, hogy a Senior program olyan, mint "az angyalok szárnya, vagy Colombo felesége, mindenki beszél róla, de még senki sem látta". 

A munkáltatói válaszlevélből világossá vált számunkra, hogy a Senior program az OFA Nonprofit Kft. programja, kvázi másnak ehhez semmi köze. Az viszont ismert a kuratórium tagjai előtt, hogy a Senior programmal kapcsolatban az OFA Nonprofit Kft., az ISD Dunaferr Zrt és az Acélalapítvány együttműködési megállapodást írt alá, de ez, mint köztudott titkos. Érdekesnek tartjuk azt a megállapítást, hogy az Acélalapítvány független szervezet, olyan független szervezet, amelynek alapítója a Dunaferr, a kuratórium elnöke az ISD Dunaferr Zrt. RMS és HR igazgatónője, aki nem mellékesen az ISD Dunaferr Zrt. részéről aláírta a megállapodást. (hát??) Persze, ettől még jogilag minden rendben lehet. 

Felháborítónak tartjuk, hogy konkrét példák nélkül a szakszervezeteket hazugsággal vádolják meg, hiszen azt állítják, hogy valótlan állításokat közöltünk. Közismert, hogy mindig annak kell bizonyítani, aki valamit állít. 

Ezért hiányoljuk a példákat, a bizonyítékokat, amelyek a munkáltató vádjait alátámasztják. 

A létszámleépítéssel történő fenyegetést értetlenül szemléljük, mert a munkáltató a csoportos létszámcsökkentés ügyében eddig is azt tette, amit számára a jogszabályok lehetővé tettek. Ami tény: az eddigi csoportos létszámleépítések hatására ijesztő mértékben nőtt a túlórák száma, és sajnos folyamatosan emelkedik a baleseti frekvencia.

A részünkre átadott és az intraneten is közzétett munkáltatói válaszlevél világosan mutatja DIVIDE ET IMPERA (Oszd meg és uralkodj!) elvét, próbál éket verni a munkavállalók és szakszervezetek közé a régi római birodalom politikai módszerével. Látható, hogy a munkáltató a levelében a program meghiúsulása esetén már előre a szakszervezeteket szeretné felelőssé tenni.

Hangsúlyozzuk, hogy a munkáltató a szakszervezeteket semmilyen módon nem vonta be a programba. 

Úgy véljük, a munkáltató azt szeretné, ha a munkavállalók és a szakszervezetek megtanulnák azokat a főszabályokat, amelyek szerint:

1. §. A munkáltatónak mindig mindenben igaza van.

2. §. Ha valakinek, vagy valakiknek más a véleménye, akkor az ellenség. 

Megjegyezzük, hogy a szakszervezetek nemcsak érdekvédelmi-érdekképviseleti szempontokból szólhatnak bele a társaság ügyeibe, hanem mint részvénytulajdonosok is érdemi véleményt és észrevételeket tehetnek.

Ugyancsak nem elhanyagolható, hogy közel 6000 munkavállaló szintén részvénytulajdonos. 

Hangsúlyozni kívánjuk, amit már többször hivatalosan is kinyilvánítottunk, hogy a Senior program elvével egyetértünk, de annak gyakorlati megvalósítási szabályait, feltételrendszerét, a munkavállalók számára biztosított garanciákat nem ismerjük. Ha az a cél, hogy a Senior program végrehajtása során a szakszervezetek érdemi információ hiánya miatt ne tudják a tagjaikat, illetve a munkavállalókat tájékoztatni, akkor ezt nagyon rossz politikának tartjuk. 

A mi feladatunk és célunk tagjaink és a munkavállalók korrekt tájékoztatása, a jogbiztonság és a rendezett munkaügyi kapcsolatok fenntartása.

 

üdvözlettel:

a Szakszervezetek ügyvivő testületei

 

Mellékletek:

 

Partnerek

Pályázatok

Prevenció és egészséges életmódra törekvés a Dunaferr Ifjúsági Szervezetnél

 

Dunaferr Ifjúsági Szervezet fejlesztése képzésekkel