Belépési nyilatkozat

Kapcsolat

DUNAFERR Ifjúsági Szervezet

2400 Dunaújváros, Vasmű Tér 1-3.

Tel.: 06-25 / 58-20-11

Fax: 06-25 / 58-29-92

E-mail: dunaferrifi@gmail.com

Társszervezetek

Így lesz oda a pótlék szombaton

Nyomtatás

Beterjesztették azt, amitől a szakszervezetek tartottak, méghozzá a költségvetést megalapozó salátatörvényben. "Ha a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállaló részére vasárnapra rendes munkaidőt osztottak be, számára a közvetlenül megelőző szombatra rendes munkaidő nem osztható be" - ezt a hatályos jogszabályrész törölné az Mt.-ből a szerdán benyújtott, jövő évi költségvetést megalapozó salátatörvény.

 

Ez a jogszabályrész biztosította eddig azt, ha a készenléti munkaerőt mégis beosztották szombaton, akkor azt rendkívüli munkaidőnek kellett tekinteni, így ezért a munkavállalónak vasárnapi pótlék járt. Ezt tervezi a kormány megszüntetni.

A Vasutasok Szakszervezete már azelőtt tiltakozott a tervezet ellen, mielőtt az nyilvánossá lett volna.

"A javaslat hatályon kívül helyezi a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 101. § (3) bekezdését a gyakorlatban felmerült jogalkalmazási problémák kiküszöbölése érdekében, mivel nem indokolt a készenléti jellegű munkakörben történő foglalkoztatás kivételként szabályozása a vasárnap rendes munkaidőben történő munkavégzéssel összefüggésben" - így indokol a javaslat.

forrás:www.ado.hu

Partnerek

Pályázatok

Prevenció és egészséges életmódra törekvés a Dunaferr Ifjúsági Szervezetnél

 

Dunaferr Ifjúsági Szervezet fejlesztése képzésekkel